Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

SOS - Δολοφονία στην Κέρκυρα

Δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί στην Λευκίμμη Κέρκυρας τις τελευταίες μέρες είναι ελάχιστα γνωστή, διότι τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης φρόντισαν να αποσιωπήσουν τις βιαιότητες της αστυνομίας ενάντια στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων. Οι άνθρωποι αυτοί διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στη δημιουργία ενός νέου ΧΥΤΑ στην περιοχή τους, διεκδικώντας τα αυτονόητα: αξιοπρεπή και υγιεινή ζωή. Όταν ξεκίνησαν οι διεργασίες στις 29/5 πολλοί κάτοικοι συγκεντρώθηκαν να εμποδίσουν αυτήν την προσπάθεια, με οποιοδήποτε μέσο.

Βέβαια όπως γίνεται συνήθως δεν άργησαν να εμφανισθούν δυνάμεις των ΜΑΤ(οι παραβρισκόμενοι κάνουν λόγο για 8 με 10 διμοιρίες) δείχνοντας πως η κατασκευή του έργου κρύβει ορισμένα συμφέροντα και η πολιτεία δεν διαπραγματεύεται την κατασκευή του. Αμέσως, οι οργισμένοι κάτοικοι έριξαν λάδι στο οδόστρωμα, έστησαν φλεγόμενα οδοφράγματα με αυτοκίνητα, κάδους, δέντρα, λάστιχα και ότι άλλο έβρισκαν ώστε να εμποδίσουν την διέλευση των δυνάμεων καταστολής. Παρ’ όλα αυτά, δεν ήταν επιθετικοί, κράτησαν απόσταση μέχρι που οι μπάτσοι ξεκίνησαν να πλησιάζουν. Τότε, με τον φόβο της επικείμενης επίθεσης εναντίον τους, απώθησαν τους αστυνομικούς με κροτίδες, βόμβες μολότοφ, ξύλα, και με έναν πρωτοφανή πετροπόλεμο. Σχετικό βίντεο:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=873741

Από εκείνη την στιγμή, ξεκίνησε ένα καθεστώς τρομοκρατίας, κλασική τακτική της ΕΛ.ΑΣ. Απαγορεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ να πλησιάσουν στην περιοχή, ώστε να μην καταγραφτούν τα αίσχη των δολοφόνων των ΜΑΤ, και ξεκίνησε μία αδυσώπητη χρήση χημικών και δακρυγόνων, για να υποχωρήσουν οι εξεγερμένοι κάτοικοι της Λευκίμμης. Ξαφνικά, πάνω στην σύγκρουση, ένας μπάτσος χτύπησε νεαρό μηχανόβιο στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μηχανής και να παρασύρει μία 40χρονη έγκυο γυναίκα. Εξαρχής προσπάθησαν να συγκαλύψουν το γεγονός λέγοντας πως ο νεαρός γλίστρησε από τα λάδια και δεν ευθύνεται ο αστυνομικός, μα όπως αποδείχτηκε στο σημείο εκείνο δεν υπήρχαν λάδια, και οι κάτοικοι ζητούσαν τα στοιχεία του μπάτσου όντας παρόντες στο συμβάν. Και για να καταλάβει κάποιος πόσο εξόφθαλμη ήταν η βία, θα πρέπει να δει την συλλογική δήλωση παραίτησης όλων των στελεχών Νέας Δημοκρατίας Κέρκυρας, μέχρι και το ίδιο τους το κόμμα διαμαρτυρήθηκε. Δείτε την στο:

http://xyta-lefkimis.blogspot.com/2008/05/blog-post_4236.html

Η άτυχη γυναίκα (αν και καθόλου τυχαία δεν είναι τα «ατυχήματα» της ασφάλειας) έσβησε ύστερα από νοσηλεία με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε μονάδα εντατικής θεραπείας αφήνοντας δύο παιδιά πίσω της. Κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου της 1ης Ιουνίου, ακουστήκαν συνθήματα ενάντια σε δήμαρχο (συνυπεύθυνος στην υπόθεση) και αστυνομία, και έριξαν αυγά και μπουκάλια νερού στα ΜΑΤ. Συμμετείχαν περίπου 2.000 με 2.500 άτομα, οργισμένοι από το νέο του θανάτου της 40χρονης αλλά δεν υπήρξε σύγκρουση πέρα από μικρές αψιμαχίες.

Όλα αυτά ήρθαν να επιβεβαιώσουν για μια φορά ακόμα το ρόλο της αστυνομίας και όλων των κατασταλτικών δυνάμεων του κράτους. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην λήθη, δεν ξεχνάμε την δολοφονία του μετανάστη Τόνυ Ονούα πέρσι τον Αύγουστο στη Θεσσαλονίκη από δύο αστυνομικούς, δεν ξεχνάμε τα καθημερινά βασανιστήρια σε λαθρομετανάστες, την εκμετάλλευση ιεροδούλων, τον ξυλοδαρμό του Αυγουστίνου Δημητρίου και όλων των χιλιάδων κακοποιημένων διαδηλωτών, την καταστολή καταλήψεων και ελεύθερων χώρων. Δεν κάνουμε τα στραβά μάτια στην διακίνηση ναρκωτικών, μία κατ’ εξοχήν δουλειά της αστυνομίας. Καθημερινά αποδεικνύουν ότι όταν τους λέμε δολοφόνους δεν έχει μόνο μεταφορική σημασία.

Όλες οι αξίες αυτής της κοινωνίας βρίσκονται στις κλούβες της αστυνομίας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Ανεξάρτητη Μαθητική Κίνηση

Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης

Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων

Αλληλέγγυοι-ες



Ιός Κο

Αλλη