Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Εργατική Πρωτομαγιά 2008

Όλοι μας έχουμε συνδέσει την Πρωτομαγιά με μια μέρα αργίας γιορτής και ξενοιασιάς. Όμως κάποτε κάποιοι άνθρωποι δεν είχαν αυτή την άνεση .Έτσι την 1η Μαΐου 1886 στο Σικάγο οι εργάτες κήρυξαν την πρώτη στην ιστορία γενική απεργία με στόχο να ικανοποιηθούν τα αυτονόητα (8ωρο,ασφάλιση, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας). Κάτι τέτοιο –όπως και τώρα- σήμαινε οικονομική ζημία για τους μεγαλοϊδιοκτήτες οι οποίοι είχαν συνηθίσει να καταπιέζουν τους εργάτες μέχρι θανάτου (εργασία πάνω από 12ωρο , έλλειψη ασφάλισης) γεγονός που σήμαινε την καταστολή της απεργίας πράξη που άφησε πολλούς νεκρούς. Μετά την Πρωτομαγιά τίποτα δεν είναι ίδιο. Πράγματι, μετά απ’ αυτή την εξέγερση οι εργαζόμενοι άρχισαν να σηκώνουν το κεφάλι ενάντια στην καταπίεση ενώ σαν φωτιά κίνησε κι άλλες δίνοντας ελπίδα ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός. Βέβαια, το κεφάλαιο συνεχίζει και σήμερα την επέλαση του, επαναφέροντας αυτόν τον εργασιακό Μεσαίωνα, καταργώντας κάθε κεκτημένο δικαίωμα μας.

Η μόνη τιμή στους αγωνιστές της Πρωτομαγιάς είναι οι δικοί μας αγώνες:

· Ενάντια σε αυτούς που μας θέλουν παραγωγικές μηχανές, και μας αναγκάζουν να εργαζόμαστε δια βίου και ανασφάλιστοι

· Ενάντια στους ληστές των ταμείων και τους καταχραστές κοινωνικών αγαθών

· Ενάντια στα ΜΜΕ που υπονομεύουν τις απεργίες ως προβοκατόρικες και χαρακτηρίζουν τους κοινωνικούς αγωνιστές «ταραξίες»

· Ενάντια στα συμβιβασμένα συνδικάτα και τις υποκινούμενες από κόμματα εργατικές ενώσεις

ΑΣ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

Δεν έχουμε αυταπάτες και δεν ελπίζουμε τίποτα καλύτερο κάτω από την καπιταλιστική κυριαρχία. Αγωνιζόμαστε για μια νέα κοινωνία που ως βάση της θα έχει την συλλογική ιδιοκτησία και όχι την ατομική, μια κοινωνία που καταργεί την μισθωτή δουλεία, και αναβαθμίζει την εργασία σε κοινωνική προσφορά. Πιστεύουμε στην αυτοοργάνωση των εργατών, και όχι στο αστικό-συγκεντρωτικό μοντέλο. Μαχόμαστε για την κατάργηση κάθε είδους εκμετάλλευσης, και ενάντια στα σύνορα, τον πόλεμο και τον εθνικισμό αντιπαραθέτουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Ενάντια στον ανταγωνισμό βάζουμε την εργατική αλληλοβοήθεια και αδελφοσύνη, και αντικαθιστούμε το σημερινό σχολείο εφαρμόζοντας τις αρχές μιας ανθρωπιστικής και ελευθεριακής εκπαίδευσης. Ελπίζουμε σε μια νέα και ελεύθερη ζωή, πέρα από τον θρησκευτικό εξουσιασμό, μια ζωή που βασίζεται στην επιστήμη και τη λογική. Αντιδρούμε στην καταπάτηση και εκμετάλλευση της φύσης, και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία που θα ζει σε αρμονία με το περιβάλλον.


Ανεξάρτητη Μαθητική Κίνηση

Ανοικτή συνέλευση κάθε Σάββατο 19.00 στο Αντιρατσιστικό Στέκι (Μ.Αλεξάνδρου 35 2ος όροφος)
Για πληροφορίες-επικοινωνία: anexmk.blogspot.com , amk@mail.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σόρρυ, έγινε λάθος και σβήστηκαν τα σχόλια, απλά σύντροφε από Σέρρες αν μπορείς στείλε το e-mail σου να ρθούμε σε επικοινωνία.
Παναγιώτης από ΑΜΚ

^Xalastras^ είπε...

Κουράγιο ρε...

Σύντροφοι-Μαθητές από Θεσσαλονίκη

Ανώνυμος είπε...

xalastras εχετε καμιά δραστηριότητα εσείς στην θεσσαλονίκη? μήπως είσαι από την πρωτοβουλία μαθητών που είχαν δημοσιευσει στη Διαδρομή Ελευθερίας ένα κείμενο γα τα μαθητικά?

Ανώνυμος είπε...

καλά βρε γκεζντάνια στην ηλικία σας αρα αντί να στει σοκακιάρ'δες κάθιστει κι ασχολιεσται μι τετοια πραματα του Αντιχρίστου ήμαρτον κυριε αντι βρε ραβουλιμέντα ε ραβουλιμέντα
κι αμα βρω που κανιτε αυτά τα εσχη θα σασ πιασω μι τη γκλίτσα ζωντόβολα ε ζωντόβολα
Μου γινε η μικρη 200 εξαιτιας σας λαστιχο της μισελεν καταντησε

^Xalastras^ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
^Xalastras^ είπε...

Παιδιά εγώ ήμουν μέλος της Α.Κ.Μ. (Ανεξάρτητη Κίνηση Μαθητών) η οποία σταμάτησε τις δράσεις της με το 2008 μιας και χρειάζεται νέο αίμα.