Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Οκτώβρης 2050

Τι να περιμένω τόσα χρόνια; Τι είναι αυτό το γαμημένο πράγμα που μ έχει φυλακίσει σ αυτή τη ζωή; Γιατί να ζω τόσα χρόνια φυλακισμένος ;

Αυτές είναι συχνές ερωτήσεις που κάνω στον εαυτό μου…..

Έτος 2050 όπου αυτό το ων που λέγεται …. άνθρωπος κατάντησε σε κόλαση κάτι που παλιά λέγονταν ζωή. Όλοι πίστευαν ότι η γη θα πήγαινε όλο και καλύτερα. Μας έταζαν παγκόσμια ανάπτυξη, επιχειρηματικότητα αλλά μας κατάχωσαν σε γκρίζες μητροπόλεις, που με κόπο εμείς φτιάξαμε, γεμάτες άγχος και καπνό. Τώρα πια λόγω της απληστίας μας δεν έχει μείνει ούτε μια σταγόνα νερό, ένα αγαθό για το οποίο έγινε ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμο Εταιρειών οι οποίος έδωσε τη χαρακτηριστική βολή στη γη. Σαν να μην έφτανε αυτό η γη μετατράπηκε σε μία πύρινη κόλαση όπου ο άνθρωπος καίγεται είτε από την τοξική βροχή είτε απ τις ακτίνες του ηλίου που μας καίνε όλο και περισσότερο. ¨Έτσι είμαστε σαν θλιμμένες μαριονέτες του θεάτρου και στεκόμαστε λες και κρεμιόμαστε απ, τον έναστρο ουρανό, ζαρωμένοι απ το τοξικό νέφος και την αφυδάτωση μη θυμίζοντας σε κανέναν ότι κάποτε υπήρξαμε εφευρέτες και περήφανοι .

Στην αχανή πόλη που ζω, που κάποτε λέγονταν Αθήνα (τώρα πήρε το όνομα μιας πολυεθνικής με το όνομα Interlect ), οι δυσκολίες είναι το μόνο που αυξάνεται μαζί με το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσίων. Παρά τις αντιστάσεις μας οι πλούσιοι τώρα πια κατέχουν το 90% της γης μας ενώ εμείς αναγκαζόμαστε να εργαζόμαστε μέσα σε απάνθρωπα εργοστάσια αμειβόμενοι με δυο λίτρα νερό τη μέρα το οποίο αν και τοξικό είναι το μόνο που υπάρχει για να πιούμε εμείς οι Κοινοί . Οι πλούσιοι μόνο έχουν το δικαίωμα στο τρεχούμενο νερό και στο φαγητό, το οποίο πια έχει γίνει καύσιμο για τ’ αυτοκίνητά τους ενώ είναι οι μόνοι που αντέχουν το βαρύ φόρο Καθαρού Αέρα καθώς εμείς αρκούμαστε στον καρκινογόνο και τοξικό. Εννοείται , ότι δεν υπάρχει ελευθερία γνώμης και όποιος έχει και αντιστέκεται, πεθαίνει.

Δυστυχώς πολλοί ήταν που τα πρόβλεψαν πριν από καιρό και προσπάθησαν να τα αλλάξουν αλλά τους είπαμε τρελούς και τους προδώσαμε ή σκοτώσαμε με τα ίδια μας τα χέρια. Δολοφονήσαμε αυτούς που προσπάθησαν να μας βγάλουν απ το βούρκο που είμαστε ….Καλά να πάθουμε…. Το αξίζουμε…... Το πιο φριχτό τους όμως βασανιστήριο είναι ότι, με μια ρύθμιση που μας έκαναν από γεννησιμιού μας, έχουν πάνω μας δικαίωμα ζωής και θανάτου

Όταν ήμουνα στην ηλικία των παιδιών μου πίστεψα πως θα άλλαζα τον κόσμο και θα τον έκανα πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο όμως σ αυτήν την μάχη έχασα αφού προδόθηκα απ αυτούς που νόμιζα φίλους. Όταν συλλογίζομαι γιατί καταντήσαμε έτσι, ένας κόμπο με πιάνει στο λαιμό….. Φταίω κι εγώ που είμαστε έτσι. Τώρα πια όμως όλα θα τελειώσουν κι η διακαής ανάγκη μου να πεθάνω θα εκπληρωθεί (Βλέπεις έκλεψα χθες το βράδυ ένα Χάπι Ύπνου από έναν ασφαλίτη). Νιώθω τόσο ευτυχισμένος που ο θάνατος θα με λυτρώσει απ’ τα τόσα χρόνια πόνου . Νιώθω τόσο δυνατός που θα πεθάνω και θα τελειώσει το μαρτύριο για μένα αλλά και τόσο αδύναμος που δεν μπόρεσα να τον αλλάξω όταν έπρεπε…….

Έχετε γεια………..

Ίσως το κείμενο που προηγήθηκε να είναι ένα απ τα πιο απαισιόδοξα κείμενα που απεικονίζουν το μέλλον, σενάριο το οποίο ίσως να μην απέχει και πολύ απ την μελλοντική μας πραγματικότητα δεδομένης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, των ακατάπαυστων πολέμων και του εφιάλτη Μεγάλου Αδελφού. Παρ’ όλα αυτά η απαισιοδοξία του χάνεται αν σκεφτούμε ότι ακόμα, και το τονίζω αυτό, μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο….. Όταν το κατανοήσουμε ο δρόμος δεν θα είναι μακρύς για την αντίθετη κοινωνία απ αυτή που περιγράφει το κείμενο…μια κοινωνία ελεύθερη οπού θα υπάρχει σεβασμός προς το περιβάλλον και όπου θα δεσπόζει η ισότητα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
papogakias είπε...

Ναι ναι σας προτείνω να στραφείτε στο διάβασμα, να γίνεται αυτό που θέλει το κράτος, διαβασμένοι επιστήμονες που θα εκμεταλεύονται οι κεφαλαιούχοι για να βγάζουν κέρδος, σκιστείτε για να χρησιμοποιήσουν τον κόπο σας για όφελος τους.. Μην τεμπελιάζετε, αλλάξτε τον κόσμο από μέσα με το μαγικό ραβδάκι, κάνετε ένα τσουπ και άλλαξε.. Και υποστηρίξτε την πατρίδα με τιμή και ποτέ μην κρίνεται τι είναι η πατρίδα γιατί εσείς δε γεννηθήκατε τυχαία Έλληνες, όχι.. ήσασταν το ελληνικό τιμημένο σπερματοζωάριο που εισήλθε στο ελληνικό ωάριο της μαμάς.. Και όταν μεγαλώσετε σκοτώστε και εσείς αλλόθρησκους και αλλοεθνείς για την λευτεριά, σκοτώστε τους για να είστε πάντα Έλληνες( και μην αναρωτιέστε σε τι θα σας βοηθήσει), αλλά μην σκοτώνεται τα αφεντικά, τους εκμεταλλευτές σας, που παράγουν πολύ λιγότερο έργο από σας και ζουν στη χλίδα, αυτοί είναι οι μη τεμπέληδες, και εσείς να τη βγάζετε με 3 και 60, εσείς διαβάζετε και αφήστε τους άλλους να αποφασίσουν τι θα διαβάζετε.. ΜΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΑΔΕΡΦΕ???

Ανεξαρτητη Μαθητικη Κινηση είπε...

Σύντροφε Papogakias μην ασχολείσαι με φασιστάκια. Το σχόλιο του σβήστηκε γιατί ήταν καθαρά προβοκατόρικο χωρίς επιχειρήματα.
α) Το ότι στηρίζουμε προσπάθειες σαν το ιντυμίντια και ότι έχουμε μια ιδεολογία δεν σημαίνει ότι καθοδηγούμαστε από καμία ομάδα.
β) Το δουλέψτε και μην τεμπελιάζετε είναι το κλασσικό μικροαστικό επιχείρημα, ότι ζούμε εκ του ασφαλούς. Ναι, φυσικά προτιμούμε να μην παράγουμε τον πλούτο των αφεντικών, κατά το δυνατό φυσικά. Είτε εργαζόμενοι είτε απαλλοτριωτές συνεχίζουμε να παλεύουμε.
γ) Για την εθνική σου υπερηφάνια ρουφιάνε μίλα στο φόρουμ του Στόκου.
Και επειδή το mail μας χτυπήθηκε από χάκερ μετά την δημοσίευση του στο ιντυμίντια, να ξέρετε ρουφιάνοι πως θα μας βρείτε μπροστά σας. Το mail πλέον λειτουργεί κανονικά.