Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18

Όπως πρόσφατα προτάθηκε από το Υπουργείο Εθνικής «Αλαζονείας» (δηλ. Εθνικής Αμύνης) οι αναβολές στράτευσης λόγω σπουδών θα καταργηθούν, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι απόφοιτοι λυκείου (πλην όσων έχουν λόγους υγείας) θα στρατεύονται στα 18. Πριν προλάβουν να δημιουργήσουν ουσιαστικά ενήλικη συνείδηση, αρπάζουντους νέους, τους βάζουν στο σχολείο της υποταγής, το στρατόπεδο, όπου τους καλλιεργούν μια μιλιταριστική και βίαιη συμπεριφορά απέναντι σε ξένα έθνη.



Λέμε ΟΧΙ στο στρατό γιατί:


· Από την σύσταση του σύγχρονου ελληνικού κράτους έχει υποκινήσει αμέτρητες δικτατορίες, ήταν αυτός που κυνήγησε όλες τις αντάρτικεςκαι αντικαθεστωτικές ομάδες (αριστερές & αναρχικές) μετά την νίκη ενάντια στο φασισμό (1944), και επίσης κατέστειλε τους νέους του Πολυτεχνείου.

·
Ο στρατός συμμετείχε σε πολλές «δήθεν» ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων, κατασφάζοντας αθώους λαούς

·
Καταργεί κάθε έννοια ελευθερίας, με διαταγές, καψόνια, φυλακή, και είναι η απόλυτη γελοιοποίηση της ανθρώπινης προσωπικότητας

·
Ο στρατός είναι το σύμβολο του διαχωρισμού των εθνών κάτω από τον θεσμό των εθνικών-κρατών, είναι το όπλο των εθνικιστών και των φασιστών

o
Αποσπά τεράστια χρηματικά ποσά από τις ήδη επιβαρυμένες τσέπες μας για πυραύλους και άλλα δολοφονικά εξαρτήματα

Δεν πολεμάμε για τα αφεντικά. Πολεμάμε για μια νέα, ελεύθερη και διεθνιστική κοινωνία, που δεν έχει ανάγκη από φαντάρους και στρατόπεδα. Δεν μαθαίνουμε να σηκώνουμε όπλο ενάντια σε άλλους λαούς, είμαστε όλοι αδέρφια.

ΟΥΤΕ ΣΤΑ 25, ΟΥΤΕ ΣΤΑ 18, ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Ανεξάρτητη Μαθητική Κίνηση


Δεν υπάρχουν σχόλια: