Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Για Τις Παρελάσεις

ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ



Έφτασε πάλι ο Καιρός των “εθνικών εορτών” και των παρελάσεων, και όλοι καλούμαστε (δηλαδή υποχρεωνόμαστε) να συμμετάσχουμε στην γιορτή, παρελαύνοντας μαζί με το στρατό. Όπως και κάθε χρόνο, κάθε 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου, βλέπουμε τους επίσημους “άρχοντες” της χώρας μας να καμαρώνουν στην θέα των μαθητών-ρομπότ. Ξεχνάν όμως ότι:
α) Η ιδέα της παρέλασης ανήκει στον Φρειδερίκο της Πρωσίας, ο οποίος είχε σαν στόχο να κάνει μια επίδειξη δύναμης και πειθαρχίας του στρατεύματος του.
β) Η πρώτη παρέλαση μαθητών δίπλα σε στρατεύματα έγινε με πρωτοβουλία του Αδόλφου Χίτλερ, ο οποίος αποσκοπούσε να καλλιεργήσει την πειθαρχία και την υποταγή στους μαθητές του Τρίτου Ράιχ.
γ) Η καθιέρωση των μαθητικών παρελάσεων στην Ελλάδα, έγινε με διαταγή του δικτάτορα Μεταξά, ο οποίος γοητευμένος από το ναζιστικό πρότυπο, έβλεπε στους μαθητές τους αυριανούς φαντάρους του.
δ) Η απόλυτη μαζική υπακοή σε παραγγέλματα, στο βάδισμα, στο βλέμμα, όπως και η ταύτιση στο ντύσιμο έχει σαν στόχο την υποταγή των μαθητών στον θεσμό του εθνικού κράτους, και την καθιέρωση της προπαρασκευασμένης εθνικής συνείδησης.. Είναι η απόλυτη επίδειξη δύναμης της εξουσίας, και η προβολή της εθνικής μας αλαζονείας και μισαλλοδοξίας.
ε) Είναι καθιερωμένο δικαίωμα μας να μην συμμετέχουμε, δεν μας υποχρεώνει κανένας νόμος, και στο εξωτερικό δεν διατηρήθηκαν τέτοια φασιστικά κατάλοιπα, προτιμούν την κατάθεση λουλουδιών προς τιμήν των νεκρών.
στ) Η εικόνα ενός στρατιωτικοποιημένου μαθητικού δυναμικού, εκπληρώνει το κρυφό όνειρο κάθε υπέρ-πατριώτη. Μετά έρχονται η καταπίεση που βιώσαμε ως μαθητές, και οι τιμωρίες για όσους δεν ήθελαν να συμμετέχουν. Το μόνο θετικό -πάρτε το χαμπάρι- είναι ότι χάναμε μάθημα.
ζ) Είναι φανερό πως είναι μια εθνικιστική και ρατσιστική εκδήλωση, με κύριους υποστηρικτές της διάφορες ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες.
η) Διαχωρίζουμε την θέση μας από τον στρατό, που ως Κρατική δύναμη καταστολής, υποστήριξε και υποκίνησε δικτατορίες(π.χ. Μεταξά, και των συνταγματαρχών την περίοδο 67-74) και έλαβε μέλος σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους ξεκληρίζοντας λαούς(π.χ. Κορέα).


ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

KANOYME ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΜΕ ΛΑΒΑΡΑ ΠΑΝΟ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Μ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Αν και το σχόλιο σου φίλε είναι πολύ ελευθεριακό, πως και υπογράφεις με το όνομα του ΚΚ Σοβιετικής Ένωσης(cccp)? O σταλινισμός δεν διαφέρει και πολύ από τον ελληνικό καπιταλισμό-εθνικισμό-επεκτατισμό.