Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Ρατσισμός -Μετανάστες

Το μεταναστευτικό ζήτημα δεν είναι πρωτοφανές, διαρκεί όσο διαρκούν και τα κάθε λογής εκμεταλλευτικά οικονομικά συστήματα. Στο «φιλελεύθερο» κόσμο του 19ου και 20ου αιώνα που κατήργησαν την δουλεία το κύμα μετανάστευσης έρχεται να την αντικαταστήσει εξυπηρετώντας τα κατά καιρούς οικονομικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Επομένως δεν αποτελεί σύγχρονη τάση κι ο ρατσισμός και τα πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες, όμως παρατηρείται μία έντονη αύξηση του εθνικιστικού καρκινώματος που εξαπλώνεται μολύνοντας την ζωή ντόπιων και ξένων. Ξαφνικά, φέτος το καλοκαίρι, εμφανίζονται από το πουθενά δήθεν πρωτοβουλίες πολιτών (με πρωταγωνιστές πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής) οι οποίες διαμαρτύρονται ενάντια στους μετανάστες. Οι «λαϊκές» αυτές πρωτοβουλίες, που θυμίζουν τις ομάδες πολιτών του Μουσολίνι που κατέβαιναν στους δρόμους κυνηγώντας αλλοεθνείς, αποφάσισαν ότι τα παιδιά των μεταναστών δεν έχουν θέση στην παιδική χαρά του Α.Παντελεήμονα. Έτσι καθημερινά βρίσκονται σε περιπολία φουσκωτοί φασίστες, ξυλοκοπούν μετανάστες χέρι χέρι με την αστυνομία, και με την ανοχή ορισμένων φιλήσυχων νοικοκυραίων.
Όλοι αυτοί, είτε είναι τρομοκρατημένοι μικροαστοί είτε original νεοναζί, ξεχνούν το μεταναστευτικό παρελθόν του ελληνικού λαού. Όποιος ξεχνά το παρελθόν του είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει, οπότε ας σκεφτούν λίγο ότι το προσωνύμιο των ελλήνων μεταναστών στην Αμερική ήταν βρωμοέλληνες…
Επίσης ας σκεφτούν ότι το ελληνικό κράτος είναι συνεργός των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην διαιώνιση των αιτιών της «λαθρο»μετανάστευσης. Η ελλαδίτσα λοιπόν δεν αρνήθηκε ποτέ την στήριξη της στους πολέμους του ΝΑΤΟ, οι οποίοι καταδικάζουν χιλιάδες συνανθρώπους μας στην μετανάστευση και την προσφυγιά. Το ελληνικό κράτος και η ΕΕ κάνει τα στραβά μάτια σε όλα αυτά διότι οι «ξένοι» έχτισαν όλα τα ολυμπιακά έργα, και εκατοντάδες άλλα έργα υποδομής και αποτελούν ακόμη τα εύκολα θύματα της αβεβαιότητας, τα φθηνά εργατικά χέρια. Αποτελούν επίσης τον αποδιοπομπαίο τράγο για κάθε κοινωνικό πρόβλημα. Γίνονται αφορμή για την επέλαση της αστυνομοκρατίας, και τοποθετούνται στην ρίζα της κοινωνικής δυσαρέσκειας. Η εκάστοτε κυβέρνηση καλύπτει την ανικανότητα της πίσω από τους μετανάστες που προκαλούν την ανεργία, πίσω από τους μετανάστες-εγκληματίες. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αναγκάζονται να πληρώσουν για την προσωρινή παραμονή τους σε καιροσκόπους εκμεταλλευτές.

Η λύση δεν είναι η περιθωριοποίηση που συνεπάγεται την γκετοποίηση και την όξυνση των κοινωνικών αντιθέσεων, αλλά η ατομική και θεσμική αφομοίωση των αλλοεθνών αδερφών μας, με νομιμοποίηση και άσυλο στους κατατρεγμένους και κολασμένους της γης. Επιπλέον, η συνδικαλιστική απαίτηση για ίσα εργασιακά δικαιώματα στους μετανάστες μέσα από διαρκείς απεργίες βάζει τέλος στα όνειρα των αφεντικών για επιπλέον αφαίμαξη των φθηνών εργατικών τους χεριών, αλλά και στην μείωση των μεροκάματων των ντόπιων.
• Όχι στην Ευρώπη-φρούριο
• Άσυλο στους μετανάστες(«λαθραίους» και μη) – Ίσα εργατικά-εκπαιδευτικά δικαιώματα
• Καμία ανοχή στις φασιστικές επιθέσεις σε συνανθρώπους μας
Έλληνες και ξένοι, ενωμένοι εργάτες ενάντια στην εκμετάλλευση και την ανισότητα
Οι μετανάστες σφράγισαν με το αίμα τους την ανάπτυξη του Ευρωπαικού καπιταλισμού, ας μην σφραγίσουν και με την απέλαση τους την φυλετική «καθαρότητα» της πολιτισμένης Ευρώπης…

Δεν υπάρχουν σχόλια: